Followers

Tuesday, 25 October 2011

Monday, 24 October 2011

~Happy bufday incik bolat a.k.a encik tunang~26.10.2011

Salam Ukhuwah,
Senyum Semanis Kurma,


Entry ni khas utk incik Bolat saya....:) yang sekarang sah menjadi tunangku pada 15 oktober 2011...We are fall in love starting from 16 March 2010...until the end of our life insyaAllah...~segalanya mohon Allah permudahkan urusan kami...amin ya rabb~ 

wat incik bolat esok adalah hari lahirmu...di kesempatan ini dengan penuh rasa syukur selama 1thn lbh kita menyemai kasih dalam hubungan ini...jika ada silap dan salah inginku memohon maaf ye sayang...terkasar bahasa, tertinggi suara, terlayan lebih kurang, tercakap yg bukan-bukan, termerapu x tentu hala,terbuat apa-apa jela..saya Nur amirah mohon maaf ya...;) 

Semoga perancangan yang kita bina selama ini membuahkan hasil yang begitu indah dengan keizinanNya...Mengenalimu cukup indah buatku...Moga Hubungan kita sampai ke akhir Hayat dan InsyaAllah smpy syurga...amin ya rabb..Rabbuna yusahhilna..insyaAllah...

special dedication for my love :

vvvvvvv
vvvvv
vvv
vv
v
v
v
v

~May Allah bless u dear..
~Semoga panjang umor dan dimurahkan rezeki
~Semoga Sihat selalu
~Jadilah anak soleh yang sentiasa mentaati kedua ibu bapa
~Jadilah Suami & Bapa yang menjadi kebanggaan isteri dan anakmu
~Doakan hubungan kita kekal hingga akhir hayat amin
~I love u so much


" Ya Allah Ya Tuhan Kami. satukanlah hati Nur Amirah & Mohammad Shahrizal seperti mna Engkau satukan hati Adam & Hawa, Yusof & Zulaikha, dan seperti Engkau satukan hati Muhammad S.A.W & Siti Khadijah." Kekalkan jodoh kami di dunia dan Akhirat. Amin ya Rabbal 'Alamin.....



Saturday, 22 October 2011

berblog again..!!!!

Salam Ukhuwah,
Senyum Semanis Kurma.


hye uoolllss...khaifahalukum jamian??sihat x semua...dh lma aku x menghadap blog..bz sgtla kunun...hihi bukan apa bila keja xdak msa nk hupdate..dgn buku rgkasan lg,adoiii,,pastu ngtok...:)


rindu nak berblog smkn gian..hahaha dh lma la x hadap blog ni aku rasa...ni aku nk sory mery sal aku n incik bolat bersama mummy kesayangan aku n adinda2 ku trip ke perlis hihi pi perlis tu sbb hntar adinda fiqa hearty  ke poli..on the way nk pergi kitorang sggh mkn dekat " cendol pulut jo ", sedap cendol dia...rasa mcm jalan cr mkn time tue...hihi dhla ramai ya amat...dgn perot berkeroncong..tmbh2 mr.bolat...:)


lets picture tell us...:)


 my lovely family...from left~merah hearty~fiqa hearty~my lovely mom~




tersenyum sbb dpt makan...peace..!!!



sedap...menjilat jari kaki...:)


smpai hbs dan nk lg...:)


cik merah hearty berkata : fiqa nk sket,...ag ja mkn...hihi


mr.bolat memandang sinis sbb makanannya dh hbs~jeles lettew~



~we are here~ 














p/s: jemputlah menikmati cendol pulut jo...:) pakat pi nohhhh...all about us~love uolllsss


Thursday, 22 September 2011

Satukanlah Kami Ya Rabb...:)

Salam Ukhuwah,
Senyum Semanis Kurma,


"Ya Allah, jadikan hamba-Mu ini mencintai orang yang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku." (Riwayat Muslim no. 2491)
Membina ikatan persis membina sebuah mahligai terindah, tapaknya perlu kukuh atas landasan kecintaan, dilengkapi batu bata kepercayaan dan diperteguh tiang kasih sayang. Tampak cantik dihias rona bebunga di taman, saat mentari pagi menyimbah cerlang sinarnya. Si Tiung singgah mengalun, berkicauan lagu cinta, saksi romantisnya jiwa. Namun, membinanya bukanlah semudah menyaksikannya, nampak kirana di mata tetapi memerlukan kudrat dan keringat dalam memacunya.
"Lelaki yang baik diciptakan untuk perempuan yang baik, perempuan yang baik diciptakan untuk lelaki yang baik."
Dalam memateri sebuah ikatan, elemen setia dan sedia menjadi perlambangan sejauh mana kekuatan sebuah ikatan. Berseminya ikatan tanpa kesetiaan, ibarat menunggu rumah ditelan rebah. Bertautnya ikatan tanpa kesediaan, ibarat menanti mahligai musnah berkecai.
Saat memilih untuk membina ikatan, eloklah diteliti apakah kita telah melengkapi keduanya.Bersetia menjalin cinta dan menongkah badai kehidupan bersama. Tidak pernah goyah diduga godaan, tidak pernah rebah diuji cabaran apatah lagi gundah disuntik rintangan. Hidup bersama rencahnya berjuta. Tika itulah kesetiaan benar-benar memainkan peranan.
Apabila lengkap elemen kesetiaan, lihatlah pula kepada elemen kesediaan. Usah sekadar terpesona dengan lafaz dan janji di bibir manis, namun intailah kesediaan menerima yang tak pernah gerimis. Ilmu agama disisip kemas di dada, agar hasutan syaitan dan iblis bisa ditepis. Sedia membimbing dan dibimbing. Nafsu amarah bukan wasilah melampiaskan kemarahan bukan pada tempatnya. Toleransi sebagai benteng utuhnya rukun sebuah ikatan.
''Sebaik-baik perhiasan di dunia ini ialah wanita solehah''
Ketahuilah wanita solehah, bahawa dirimu amat bernilai. Selautan emas waima segunung permata bukan tandinganmu kerana dirimu jauh lebih tinggi nilainya di kaca mata Islam. Usah mudah memberi cinta, kelak binasa jiwa. Sebaliknya, ujilah si dia agar simpulan kasih tidak mudah terungkai, ikatan sayang tidak mudah bercerai.
Jika ingin memilih membina ikatan, maka bersiagalah kerana era penuh air mata dan duka akan menantimu. Kuatkanlah keteguhan nalurimu agar segala yang ditempuhi mendapat inayah-Nya. Ingatlah bahawa mencari bahagia itu tidak ubah seperti menanam si mawar berduri. Sebaik ditanam tidak terus berputik bunga kirana, tetapi tumbuh dahulu duri yang berbisa.
Sabda Nabi S.A.W yang bermaksud: "Manusia yang utama adalah orang mukmin yang alim. Jika diperlukan dia diberikan manfaat, jika tidak diperlukan, dia pun kaya dengan dirinya sendiri."
Bagi arjuna, keperkasaan bukanlah bukti kelelakian sebenarmu. Layar bahtera akan dapat terus menyusur pantai impian, walau badai merempuh apabila mahligai ikatan dinakhodakan oleh lelaki yang beriman. Bisa melindungi dan membajai kasih sayang yang tidak berbelah bagi.
Menjadi pemimpin terulung kebanggaan pasangan, menyalur bimbingan dan pendidikan kepada ahli keluarga dan tidak merelakan diri menjadi dayus sehingga di akhirat kelak mendapat celaka. Bijaksana dalam merencana keputusan agar tidak menyinggung hati dan perasaan. Rasulullah menjadi tauladan dalam menjadi suami idaman. Suami ibarat mentari, memberi cahaya dan kehangatan. Isteri bagai bulan, cantik dan indah dipandang.
''Selembar benang berkait, akhirnya berpakai jua, setapak kaki berdikit, akhirnya berdiri juga''
Kepada sesiapa yang merasa diri masih bergelut dalam kekurangan dan belum memenuhi elemen-elemen ini, jadi bermulalah sekarang. Andai diri tidak setia, belajarlah memahami hakikat kesetiaan, signifikannya dalam ikatan.
Andai diri tidak sedia, namun mengharap bunga di taman larangan, penuhilah pengetahuan agama di dadamu. Kalungkanlah di jiwamu rasa tanggungjawab walaupun rasa jahil membelenggumu. Muhasabahlah diri agar terbinanya hubungan berkekalan hingga penghujungnya.

kredit : i luv Islam

Tuesday, 20 September 2011

al-fatihah~

Salam Ukhuwah,
Senyum Semanis Kurma,


Setiap yang hidup pasti menemui kematian..begitulah kehidupan kita sebagai Makhluk Allah..xkira manusia,haiwan,tumbuh-tumbuhan..ahli keluarga kami yang baru telah pergi meninggal kami buat selamanya pada 18 september 2011..p.su yg kami knal baru 6 bulan bersama..sgt terasa kehilangan beliau..beliau adalah insan yang sgt baik hati,penyayang, sikapnya yg suka melayan karenah anak saudara membuatkan kami mudah mesra dgn beliau walaupun baru kenal..tapi rasa knal mcm dah lama...tula orang baik p.su din ni...

The last moment, masa kat rumah aku wat makan2 kecil-kecilan raya baru2 ni..jalan2 g carefour, wat bbq bersama2..huh xdapat nk lupa suma tue...kenangan manis bersama semua...moga p.su di tempatkan bersma2 org2 beriman dan soleh..amin ya rabb...m.su walaupun arwah dah xda..harap m.su kuatkan semangat,tabahkan hearty, senyum kembali, allah akn menguji hambanya yang mampu sahaja..so i believe that u are strong woman,,..we always beside u ucu..

P/s: marilah sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat arwah p.su..amin ya rabb ~ 






 

Saturday, 17 September 2011

doodle from cik ninie...:)~tq

Salam Ukhuwah,
Senyum Semanis Kurma,


Selamat hari Malaysia dan Merdeka! Merdeka! Merdeka!~ entry ni special utk cik ninie~ sbb dia sgt baik hati wat kan doodle comel utk myra...:) berbesar hati sgt2...tq so much cik ninie~ i'm glad u happy always dear,...jazakillahukhairan katsira..:) syukran jazilan ya sodiqati..:) 


Korang nk tgk doodle yg cik ninie buatkan..comel..ayu dgn strawberry..kreatif cik ninie ni.....bru request nak jgk pg..ptg dh siap..hope we always keep in touch ye ninie...:)

jeng jeng jeng jeng sila lihat doodle comel hasil tgn cik ninie 
V
V
V
V
V
V
v
v


love it...:) <3

Thursday, 15 September 2011

1st experience!!!!

Salam Ukhuwah.
Senyum Semanis Kurma,


Hari berganti hari...dah dekat two weeks aku jadi guru ganti nie...macam2 aktiviti aku ngn diorg...mcm2 perangai budak2..budak2 sekolah rendah ni...klu bising mmg tahap dewa...dahla mix bangsa...tapi aku suka..sbb boleh knal bgsa diorg mcm na...even diorg bsg sgt2 tapi diorg pndai amik hatiii...adakah patot sorg puak kaum india ni meluah perasaan kat aku...hadooooiiii...

Teacher2x saya cinta sama tecaher...i love u!!!haha aku rasa nk tergelak tapi wat muka garang...
sorg lagi said : cikgu macam princess...duhai taw la diorg nak wat bising tu yang puji sakan...

okehhh...daaaa semua nnti cik strawbery post entry lain ok...skrg nak kuar maw g amik adik kat stesyen ketapi...love u all




Tuesday, 6 September 2011

wish me luck!!!!



Salam ukhuwah.
Senyum semanis kurma,

tomorrow!!!!! new place, new condition, new people, everything is new....hope i can face the new situation tomorrow!!! wish me luck k all my friends..i can do it...i will update the story tomorrow after i was happened it..:)



Monday, 5 September 2011

flu-hit...:(

Salam Ukhuwah,
Senyum semanis kurma,


Seminggu sudah selsema aku ni..adoi....ubat dah hbs sedozen dah...x hilang lg....adoi..incik selsema pergilah ....hmmmmmm  xlarat sudah...ditambah dgn batuk..musim raya ni ramai yg demam n batuk selsema...demam raya kot..hihi.. khaifahalukum???insyAAllah aku harap korang semua sihat.. Allah akn menjaga kita kan....:)


kami 3 beradik pakat selsema batuk...xpa ujian...doa ye semoga kitorang cepat sihat...:)  ok jgn nakal2 ye semua...





p/s: jaga kesihatan ya semua..Amanah dr Allah tu...

salam aidilfiri...:)



Salam Ukhuwah,
Senyum semanis kurma.


dah berminggu2 an aku x mengadap blog...bz la dgn raya...mlm2 wat kueh raya....hihi di kesempatan yang ada ni nak aku nak ucapkan salam aidilfotri wat semua umat islam..kawan2 blogger seluruh m'sia..dan x lupa jgk wat incik bolat...maaf zahir dan batin ya...:) tak terlambat lg kot noh ucap salam aidilfitri ni...hiihi sbb msh syawal lagi..raya kan sebulan...huahua..


SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN



Wednesday, 24 August 2011

"GIVEAWAY by Atiqah Norazli"


Salam Ukhuwah,
Senyum Semanis Kurma,




hadaih atiqah ni make me interested to join...jom tengok..tapi kalau korang nk join just klik dekat banner okeh ...:)))

HADIAH-HADIAH

making-sweetness tempat pertama : topup RM50
making-sweetness tempat kedua : topup RM30
making-sweetness tempat ketiga : topup RM10
making-sweetness saguhati utk 2 org shj : topup RM5




~sila TEKAN BUTTON LIKE okey kalau suka & nak join GA ni ~

" First Giveaway by Amalina Athman "


Salam Ukuwah,
Senyum Semanis Kurma,


khaifahalukum fi hzalyaum????moga kita dalam keadaan yg sihat serta di bawah lmbayung rahmat Allah..ok aku nk tunjuk kat korang 1 GA lagi..jom join lagi..mna taw rezeki menyebelahi kita kan..GA ni aku bca smlm tapi bru berkesempatan nk join this morning..moga da harapanla ..:):):)


ni sponsor2 hadiah korang msti wajib jadi follower diorg...ikt je syaratnya..law korang nk join sila klik banner di ats yooooo...:)



aku nak tag GA ni utk blogger lain hope diorg join la...:)

okeh nie syarat Amalina seperti dibawah if ada yg berminat ye..



1- Jadi follower blog ini ( optional/tak wajib )
2- Buat satu entry bertajuk " First Giveaway by Amalina Athman"
3- Copy n paste banner di atas ke dalam entry tersebut serta backlink ke entry ini.
4- Masukkan senarai sponsor dibawah ni dalam entry penyertaan anda:


5- Follow blog sponsor di atas(wajib).Bagi shawl's gallery, sila like page shawl's gallery kat facebook.(wajib)
6- Tag beberapa orang blogger( tak wajib )
7- Setelah selesai mengikuti syarat2 di atas, hantarkan penyertaan anda di ruangan komen kat entry ni. Jika hantar di ruangan komen entry yang lain, tidak akan di layan.




Giveaway Beg Comel daripada kukutanganku(^_^)

Salam Ukhuwah,
Senyum Semanis Kurma,


Korang perasan x pic kt bawah ni???cantik kan beg2 tue..sweet sgt..dekat nak raya ni sambil brgaya dgn salah 1 beg cumill daripada kukutanganku ni pasti meriah..voke gtuwwww.....pasti ramai yg berkenan tgk beg tu...actually aku tgk GA ni dkt blog NISA KAY...disebabkan terlalu cumil beg tu apa salahnya aku join...rezeki mana la taw kan...:) 




okey kalau ada blogger2 lain nk join GA ni..korang sila tekan MIRA SYIRA~ semua beg2 dia cntik2 lor..okeh myra nak tag kan GA ni wat insan2 blogger lain..:) korg join erk..


Ayat kursi..dengan kuasa Allah



Salam Ukhuwah.
Senyum Semanis Kurma,




Kisah benar ini berlaku di US (Amerika Syarikat).

Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US. Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus.

Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.

Disebabkan hari yang agak sudah lewat, berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut. Lebih-lebih lagi dia berjalan berseorangan.

Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak sedap hati. Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu dia di saat itu.

Masa dia melepasi tempat lelaki itu bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai ke rumahnya.

Keesokkan paginya, wanita ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong yang dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut. Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah perogol itu.

Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan. Wanita ni dapat mengenalpasti suspek melalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.

Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia keseorangan di masa tu, tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Wanita ini nak tahu sangat sebabnya. Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke tempat lain).

Dia pun tanya perogol itu..

“Why don’t you do anything to me on that night even though you know that I’m alone?”

(Kenapa awak tak buat apa-apa kat saya malam tu walaupun awak tau saya seorang je masa tu?)

Perogol tu jawab:

“No, you are not alone. That night I saw two young man walking with you. One on your right side and the other one was by your left side. If you were alone of course you will be my victim.”

(Tak, awak bukan berseorangan. Malam tu saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak. Kalaulah awak sorang-sorang malam tu, sudah pasti awak jadi mangsa saya..)

Wanita ni rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi yang dia baca malam itu.

Subhanallah





Tuesday, 23 August 2011

" Syieda_Joy 1st GA "


Salam Ukhuwah,
Senyum Semanis Kurma,


ary ni mood aku rajin berblogwalking..jalan punya jalan jumpa 1 GA ni..kotla tuah menyebelahi aku..dapatlah hadiahnya..:) jom kita join..support blogger lain..:) korang ikt je syarat cik syieda nak...




actually kalau korang nak join GA just klik dekat banner di atas okehh!!~

ni aku tag dekat

 ~ miss hearty ~

SEGMEN PECAH PERUT ALEPRIDZ

Salam Ukhuwah,
Senyum Semanis Kurma,


Korang msti tertanya-tanya kan segmen APAKAH ini haha..aku amik ni pun pada miss hearty a.k.a si gadis merah hearty ni..dia tag kat aku..dan aku pun join la..macam best aku tgk entry dia pun lawak...ada  k pulak jawapannya mcm ni...::::: )   "Aku gigit Gerrard sebab aku baru putus cinta"


Aku teringin nak carik jawapan aku plak..haha msti geli2 ja urat pankreas aku ni..hakhak..tapi korang kena join segmen ni k...korang nak taw x apa ayat yg aku dapat??? suspens kan????



******
*****
***
**
*
" Aku menari dengan mak aku sebab aku suka single"

haha ada k plak mak aku jadi mangsa haha siap menari lagi...:) korang plak ape cer nak join x???

 NAK JOIN JOM KLIK HEADER ALEPRIDZ


ok aku akan tag ni utk member blogger lain..:






Monday, 22 August 2011

Berukband...:(

Salam Ukhuwah,
Senyum Semanis Kurma,


    Entry aku ary ni nk sentuh bab cik berukband~ geram ni asal lembap sgt dia nk running..pelik bonar la...lama sgt tggunya..actually aku dah bayar berukband ni 2,3 hari lpas..selepas dapat notification yg mengatakan begini....~ur berukband has reached 4gb~ alahai hukhuk...padahal dah bayar..asal cam gini lagi xpenah2 pun jadi..actually ni bukan berukband jagaan aku pun tapi my lovely sis (FIQA HEARTY) punyer maaaaaaaa...kami exchange cik beruk kami..sebab cik berukband dia ni x blh connect kat lappy dia..pelik kan..tapi kat lappy aku boleh plak..dia xmaw kat tuan dia...hihi so we all change it..

   Berukband aku flexible mana2 lappy dia maw..hihi xpala janji adikku blh guna sbb cian dia nak wat assignment melambak..dh la 1st year so kna la struggle lbh..get more pointer k dear!! dah la poli dia tu kehutanan sket..law pkai beruk rm48 dah x dapat catch up sket pon..xdak line trus..yg rm68 pon gelong2x..hihi sabarla..janji blh cr sket pun jadik la dik...actually adik aku yg bongsu ni poli dekat perlis 
( PTSS )..xla jauh sgt..sblh changlooooon aje..:) 


    semoga cik berukband ni laju2 la sket..huhu celcom please upgrade as soon as possible..~byr sudah wat keje maw cepat okeh!!!!



Sunday, 21 August 2011

Segmen : JOM JOIN GADIS BLOGGER


salam ukhuwah.
Senyum Semanis Kurma,





hah korang nk join x contest ni...pencarian gadis blogger~
pic ni pun kiut miut sgt...cumill aje..kalau korg nk join contest ni klik SINI okeh
miss strawbery tag wat gadis blogger lain okeh :::::::)


Saturday, 20 August 2011

Baju raya????

Salam Ukhuwah.
Senyum msemanis kurma.


Ary ni entry miss strawberry maw crta ttg baju raya!!! korang dah beli bju raya k??atau tempahan baju dah siap k???actually aku nk cita sama korang bju raya yg aku tempah pd awal bulan 7 tue dah boleh hamik...aku pun g la amik kelmarin dgn miss hearty...semangat mak aiiii nk tgk baju haha m.cik tu kata blh datang pukul 1, aku pun pi la amik dgn miss hearty dalam pukul 12 lbh dah smpy..tapi aku x pi trus umh m.cik tu tapi aku pi umah kazen aku dulu kat Taman Guar perahu..kazen aku 1 taman ngn m.cik tue...


Aleh2 smpy kt umh kazen aku m.cik tu tnya nk buh span x???mstilah nk letak span cik..nnti x comey la bju kitorg...pas 2 time dah dkt 1 lbh...m.cik tu msg kazen aku kta mai amik pukul 4 plak adoiiiii,dia kta x jahit lg bwah bju ni..xpa la tggu la..mai dh tggu jela smbil dok tgk m.cik n kazen2 aku wat kueh raya..( tat blueberry & semperit ).. Actually yang menjadi perantara msg antara m.cik bju tu adalah kazenku aeman a.k.a Ajib hihi tq darling...lap u so much ajib..sian ajib smpy tertido la tggu time 4pm tue hihi

4.00p.m~dup dap bju raya blh hamik......

Dengan semangat 1 Malaysia yg membara, aku, miss hearty & ajib pun pi umah m.cik tue...assalamualaikum m.cik hihi aku amik la bju 3 pasang RM75~ok la tue dah byr semua kitorg balik la...pas2 elok2 kuar dr umh m.cik tu aku trus tgk bju tue dalam keta...mak aiii pendek tol bju aku!!! mcm na ni weiii hukhuk...sadis gila...kain elok mai dkt bju pendek sedepa kalau dgn aku bju tu atas lutut mcm bju kurung kedah plak...dr bju kurung moden jadi bju lain...sob..sob.. rugi x try bju tu dpn m.cik tu td..rosak bju aku...duhai napa la m.cik buek cam gini...bju adik aku misss fiqa pun sma..cian kami 2..bju miss hearty ja elok..aku heran tol kain lbh bnyk asal blh pendek~nsb my mom x mrh..huhu 

Dugaan bulan posa ni..xpala mgkin xdak rezeki aku kot..tapi p/s wat m.cik tue: bhati2 la jahit or gunting bju..aku pun xtaw apa msalah dia hihi...xpa wat eva pun aku blh snyum lg...redhala dgn apa yg dah jadi..bju tu x blh dh kmbali mcm asal...senyum xperlu kata apa2..muahhhhh


p/s: aeman ajib tq for ur hardworking help us...:) muaahhh lap u http://www.facebook.com/aeman.azman1?ref=ts





Monday, 15 August 2011

Ni time aku ngn incik bolat kat bandar sejarah..:) ♪♫♪♫

salam ukhuwah, 
senyum semanis kurma,


   Ary yg indah ni aku xtaw nak wat pa...ni saja gatai2 tgn nk tulis entry yg dah lma nk hapdet haha...ni kenangan aku pi melaka ngn incik bolat..Mr. Shahrizal.. kami pi melaka ni mcm ngn long journey la sgt haha nek bas p.cik transnasional la jimat dgn Rm 6.90 sorg!!! adventure la gak..yg adventurenya mcm2 kami lalui..aku nk pi pengakaln balak tgk apa da..last2 jauh gla...naik teksi samapi rm60..hbs wet incik bolatku huhu sian incik bolatku..baik btol dia..dia x kisah ikt ja...last skali pi2 xdak pa pun yg menarik just pantai n perkampungan nelayan...

   On the way ke pantai pengaklan balak tue..laluan dia mcm kampung hutan semacam ja..p.cik teksi tu plak cam pemandu pelancong hakhak..dia tunjuk kat kitorang penjara melaka yang baru bosarrrr punyer!!! penjara tue la yg gantikan penjara kat PUDU...kami pun "ooooooooooooo" cam tue...maknanya semua banduan dah dibawa ke penjara melaka tue..

   Kitorang patah balik ke town Melaka sbb dah xdak apa kt pantai pengakaln balak tue..kampung nelayan n resort bykla...pas2 aku ngn incik bolat jalan2 kat melaka hihi...asyik lapar ja tgh jejelan nih..singgah makan jap gaya kitorang mcm Maria tunku Sabri~ Jalan2 cari makan ahahaha...makan lah kat satu restoran ni..sedap jgk blh tahan tapi owner tu mcm kedekut...adala plak aku tgh nk byr mknn (incik bolat belanja makan), dala org tnya kat p.cik tue..


org awam : p.cik nk tmpg tndas bley x??
owner kedai : x bley dik..(nada agak kasar)..tndas ni utk customer yg mkn kt cni jer...
org awam : xpela p.cik..terima kasih..(nada berbaur kesal)
owner kedai : sapa nk cuci klu hampa masuk???air lagi..sapa nk byr...

   Org awam tu pun berlalu pergi...Ya Allah dalam Hearty aku ni geram tol ngn sikap org melayu mcm ni..mcm na nk maju law da sifat cam tu..kedekot gila!!! law xnak bg xpyh la ckp mcm2...niat la bersedekah..hbs cita...pa pun amikla iktibar...:) patotla kedai dia kurg org dtg...

    Lepas 2 aku n incik bolat ku pi mkn kt kedai yg depan p.cik owner kedekut ni plak..kedai yg second aku mkn ni...huh ramai org xterkata beb!!! nk duduk pun xda tempt.. mgkin la rezeki dia...mknan pun best aneka macam tue...asam pedasla,udang bosar la mcm lobster.. nak jadian citer..incik bolat tnya dkat ku..nak x udg yg ala2 lobster ni??? aku dgn bgganya..hanggok mcm mrs nodding...nak nak nak!!! incik bolat ksygnku pun take la 2 ekor UDANG ala2 lobster tu n menu tmbahan lain...haha masal lomak kot..sedap..nyum2x..mkan pnya makan..time org tue kira2 mknan yg kami mkn hahaha cbe teka bpe hrganya???? hahaha RM60 utk 2 ekor udang tu ternganga aku...bapak maheiiiii...aku ngn dia senyum x terkata pa....hahaha bayor jela...kesemua dekat RM70... pengalaman nk mkn berpada2..kuang2x..

After makan kitorg jalan2 kat sekitar town Melaka..best sgt!!! xterkata ...ni aku sediakan bingkisan gambar kengan kami kat MELAKA ~ xlrt nak citer dah aku haplod jela pic k...♪♫♪♫

haha incik bolat beraksi
~ats kapal tue~
incik bolat snap pic ni~dia buang kpala abg polis tue
ni cicak man ku..


~happy moment~